مراسم سمنو پزان در خراسان شمالي از ديرباز هر ساله در اواخر فصل زمستان برگزار مي شده است. تهيه سمنو اغلب با همياري زنان فاميل و يا محله صورت مي گيرد، و جمع کثیري از مردم را به خود جلب مي کند. برای این کار گندم را دو سه روز در آب خیس می کنند و سپس آن را در مجمعه (سيني) قرار مي دهند تا جوانه بزند، سپس جوانه ها را هر روز آن را خیس می کنند تا جوانه ها کاملا در هم فرو برود، سپس جوانه های در هم تنیده شده را فشرده و آب آن را مي گيرند و از آن سمنو" می پزند. در اين پرونده نمونه هايي از مراسم سمنوپزان به همراه ظروف مربوط به تهيه و پخت سمنو (سمني) مورد بررسي قرار گرفته است.
آیین پخت سمنو با شماره 1116 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/